Pages

niedziela, 15 lutego 2015

Koreczki z boczku z suszoną śłiwką

Najprostsze i najszybsze koreczki. Tanie i wyjątkowe w smaku.
Doskonałe na przyjęcia okazjonalne i spotkania towarzyskie.
Za sprawą śliwki są bardzo aromatyczne i efektowne.
Można przygotować je przed samym podaniem do stołu, wystarczy tylko 30 minut i gotowe.

 Sprawdzony przepis:
10 plastrów wędzonego, parzonego boczku, (około 10 - 12 cm długości),
20 sztuk śliwek suszonych (bez pestek),
10 krótkich wykałaczek,
  • na desce układamy plastry boczku (jeżeli są długie przecinamy na połowę). 
  • na każdy plaster boczku kładziemy po 2 śliwki,
  • zwijamy w rulonik i spinamy wykałaczką,
  • wstawiamy do nagrzanego piekarnika,
  • pieczemy około 20 - 25 minut w temp. 180 C.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz