Aby zapobiec szybkiemu ciemnieniu jabłek, po przekrojeniu należy jak najszybciej
skropić je sokiem z cytryny i przykryć ściereczką.
skropić je sokiem z cytryny i przykryć ściereczką.
Pieczone jabłka będą smaczniejsze, jeśli przed pieczeniem posmarujemy skórkę jabłek masłem, a w wydrążone środki wsypiemy odrobinę cynamonu z cukrem waniliowym.
Zarumienią się i będą chrupiące.
Bardziej wykwintna wersja jabłek pieczonych, to po wydrążeniu gniazda nasiennego należy posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Następnie napełnić je łyżeczką konfitury z czarnej porzeczki, malin lub żurawiny. Można również do środka włożyć owoce kandyzowane.
Tak przygotowane jabłka wstawić do nagrzanego piekarnika na około 35 minut.
Piec w temperaturze 180 C.
Podawać jeszcze ciepłe.
Zarumienią się i będą chrupiące.
Bardziej wykwintna wersja jabłek pieczonych, to po wydrążeniu gniazda nasiennego należy posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Następnie napełnić je łyżeczką konfitury z czarnej porzeczki, malin lub żurawiny. Można również do środka włożyć owoce kandyzowane.
Tak przygotowane jabłka wstawić do nagrzanego piekarnika na około 35 minut.
Piec w temperaturze 180 C.
Podawać jeszcze ciepłe.
0 komentarze:
Prześlij komentarz