Pages

wtorek, 17 września 2013

Ciasto rabarbarowe

Sprawdzony przepis:  
3 szklanki mąki krupczatki,
1 kostka margaryny 'Kasia",
2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia,
4 żółtka, 
szczypta soli,
Wszystkie składniki (szybko) zagniatamy, wylepiamy  blaszkę ciastem,
na ciasto  wykładamy  rabarbar  pokrojony w kostkę 
z 2  łyżkami cukru i 2 łyżkami bułki tartej.
Całość podpiekamy  około 15 minut w temperaturze 180 C.
Następnie ubijamy   pozostałe 4 białka z szczyptą soli i 1 szklanką cukru, 
po czym wylewamy na podpieczone ciasto z rabarbarem,
wszystko razem pieczemy około 30 minut  nadal w temp.180 C.
Ciasto jest wyśmienite, szybkie i tanie,
a przede wszystkim nie jest skomplikowane.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz