Sprawdzony przepis:
3 szklanki mąki krupczatki,
1 kostka margaryny 'Kasia",
2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia,
4 żółtka,
szczypta soli,
Wszystkie składniki (szybko) zagniatamy, wylepiamy blaszkę ciastem,
na ciasto wykładamy rabarbar pokrojony w kostkę
z 2 łyżkami cukru i 2 łyżkami bułki tartej.
Całość podpiekamy około 15 minut w temperaturze 180 C.
Następnie ubijamy pozostałe 4 białka z szczyptą soli i 1 szklanką cukru,
po czym wylewamy na podpieczone ciasto z rabarbarem,
wszystko razem pieczemy około 30 minut nadal w temp.180 C.
Ciasto jest wyśmienite, szybkie i tanie,
a przede wszystkim nie jest skomplikowane.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz