Aby korzenie chrzanu przed tarciem zjędrniały i złagodniał ich smak,
moczy się je przez kilka godzin w zimnej wodzie.
moczy się je przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Żeby nie płakać przy tarciu chrzanu, najlepiej ucierać go przy uchylonym oknie.
Można go zmielić maszynką elektryczną na drobnych oczkach,
nakładając na jej wylot torebkę foliową.
By starty chrzan nie sczerniał, należy szybko dodać do niego
soku z cytryny lub kwasku cytrynowego.
Można go zmielić maszynką elektryczną na drobnych oczkach,
nakładając na jej wylot torebkę foliową.
By starty chrzan nie sczerniał, należy szybko dodać do niego
soku z cytryny lub kwasku cytrynowego.
Chrzan gorzknieje wskutek gotowania,
dlatego sosu z dodatkiem chrzanu nie należy już gotować.
Chrzan można mrozić na surowo, wystarczy go umyć, oczyścić
podzielić na małe kawałki, włożyć do małych pojemników i do zamrażalnika.
dlatego sosu z dodatkiem chrzanu nie należy już gotować.
Chrzan można mrozić na surowo, wystarczy go umyć, oczyścić
podzielić na małe kawałki, włożyć do małych pojemników i do zamrażalnika.
0 komentarze:
Prześlij komentarz