Ads 468x60px

środa, 18 września 2013

Pomysł na sałatę zieloną

Sałata, żeby nie zwiędła, od razu po zakupie, należy ją umyć i rozłożyć na ściereczce, 
zawinąć mokrą sałatę razem z ściereczką i pozostawić w ciemnym pomieszczeniu.
W ten sposób możemy ją przechować od 2-3 dni. 
Jeśli chcemy, żeby sałata była chrupka, musimy ją włożyć w woreczku foliowym
na 10 minut do lodówki.

Sałatę należy łączyć z sosem i  innymi składnikami na krótko przed podaniem,
ponieważ traci swoją jędrność.
Polecana jest szczególnie jako dodatek do mięs, ponieważ ułatwia trawienie,
należy jej spożywać jak najwięcej, bo odświeża i oczyszcza organizm.
Spożywać powinny ją osoby cierpiące na cukrzycę, ponieważ obniża poziom cukru,

0 komentarze:

Prześlij komentarz