Ads 468x60px

środa, 18 września 2013

Pomysł na czosnek

Czosnek łatwiej i szybciej  obierzemy, jeśli zalejemy go wrzątkiem i pozostawimy w wodzie na 2-3 minuty.  Gorzknieje wskutek zbyt długiego podsmażania, dlatego powinno się go wrzucać
na patelnię na końcu i przysmażać bardzo krótko.
Przykry zapach czosnku stanie się mniej intensywny, jeśli zjemy jabłko, natkę lub korzeń pietruszkipogryziemy ziarnka palonej kawy.
Czosnek zawiera naturalny antybiotyk, chroni przed niekorzystnymi bakteriami chorobotwórczymi.
Alticyna  zawarta w warzywach nie niszczy naszej mikroflory naturalnej, którą niszczą antybiotyki.
Aby  w pełni wykorzystać lecznicze działanie czosnku, należy go rozgnieść na kilka minut przed spożyciem. Dochodzi wówczas do przemian obecnych w nim związków siarki i aktywacji ich prozdrowotnego oddziaływania

0 komentarze:

Prześlij komentarz