Czosnek łatwiej i szybciej obierzemy, jeśli zalejemy go wrzątkiem i pozostawimy w wodzie na 2-3 minuty. Gorzknieje wskutek zbyt długiego podsmażania, dlatego powinno się go wrzucać
na patelnię na końcu i przysmażać bardzo krótko.
Przykry zapach czosnku stanie się mniej intensywny, jeśli zjemy jabłko, natkę lub korzeń pietruszki, pogryziemy ziarnka palonej kawy.
Czosnek zawiera naturalny antybiotyk, chroni przed niekorzystnymi bakteriami chorobotwórczymi.na patelnię na końcu i przysmażać bardzo krótko.
Przykry zapach czosnku stanie się mniej intensywny, jeśli zjemy jabłko, natkę lub korzeń pietruszki, pogryziemy ziarnka palonej kawy.
Alticyna zawarta w warzywach nie niszczy naszej mikroflory naturalnej, którą niszczą antybiotyki.
Aby w pełni wykorzystać lecznicze działanie czosnku, należy go rozgnieść na kilka minut przed spożyciem. Dochodzi wówczas do przemian obecnych w nim związków siarki i aktywacji ich prozdrowotnego oddziaływania
0 komentarze:
Prześlij komentarz